Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

MIT Navodila

:

MOB_Katalog

Mobile@MIT - Mobilno zajemanje podatkov

Mobilno zajemanje podatkov odpira nove možnosti v organiziranju poslovnih procesov v skladiščih in drugod, kjer je smotrno podatke vnašati v prenosne naprave. Rešitev, ki smo jo razvili, omogoča mobilno delo z dokumenti materialno blagovnega knjigovodstva in osnovnih sredstev.

Podatke lahko vnašamo v:BI_image_4.jpg

Za delo s prenosnimi terminali smo izdelali namenske grafične vmesnike, ki se uporabljajo na standardizirani ločljivosti, ki jo uporablja večina prenosnih naprav. Sinhronizacija podatkov poteka dvosmerno, kar pomeni, da se v prenosni terminal vneseni podatki prenesejo v osrednjo zbirko podatkov, novi podatki iz osrednje zbirke podatkov, potrebni za delo na terenu, pa se prenesejo na prenosni terminal. Pri delu lahko uporabimo različne prenosne naprave. Od množično uporabnih in temu primerno cenovno dostopnih dlančnikov, do industrijskih prenosnih terminalov. Pri izbiri strojne opreme vam bomo seveda z veseljem pomagali, v osnovi je pa edina omejitev operacijski sistem Windows CE. Podatke lahko vnašamo ročno ali s čitalcem črtne kode (v prihodnje tudi z RFID tehnologijo). 

Koristi, ki izhajajo iz mobilnega zajema podatkov so predvsem na področju zmanjševanja potrebnega obsega dela in večje kakovosti vnesenih podatkov.