Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

Navodila

:

BIZBOX

MIT navodila za uporabo programa Orkester
​Priprava eRačunov za BizBox


V primeru, da ste od svojega poslovnega partnerja prejeli dopis, da želi izmenjavo eRačunov preko BizBox, je potrebno narediti sledeče:

1. nadgraditi program Orkester na verzijo 910-000

2. v šifrant ​Partnerji \ Pregled računov za partnerja vpisati na TRR partnerja BIC kodo BIZBSI2DICL. Taisti transakcijski račun naj bo določen s tipom E. 

9944544_2.JPG9944544_1.JPG

- izvesti pripravo eRačuna v programu

V primeru, da je za partnerjev TRR vpisana BIC koda za BizBox, bo program v XML eRačun in Ovojnico vpisal vpisani BIC v Prejemnika eRačuna (oznaka partnerja v XML je IV).

Zapis v eRačunu:

9944544_3.JPG 

Zapis v Ovojnici:

9944544_4.JPG


Ko eRačun uvozimo v bančni program, je BIC koda navedena pod Prejemnika računa:

9944544_5.JPG

Bančni program na podlagi navedene kode posreduje eRačun za partnerja - prejemnika računa v eNabiralnik BizBox-a, kjer ga kupec prevzame. 
S 15.1.2018 je omrežje bizBox ponudnika ZZI d.o.o. postalo del BANKART sistema E-račun za izmenjavo eRačunov in tako postal prvi nebančni udeleženec eRačunov v BANKART sistemu. Sistem E-račun omogoča, da vključene banke in nebančni udeleženci svojim komitentom prek lastnih rešitev (npr. elektronskih bank) omogočijo pošiljanje in prejemanje računov v elektronski obliki. Izmenjava eRačunov poteka preko centralnega posrednika - procesorja, vlogo katerega opravlja Bankart.​

ZZI d.o.o. je sedaj pridobil svojo BIC kodo (BIZBSI2DICL), s čimer smo omogočili, da se boste lahko na prejem eRačunov vaših dobaviteljev, ki elektronsko pošiljajo preko bančnih kanalov, naročili direktno preko novega prenovljenega portala bizBox (februar 2018). Že sedaj lahko vašim dobaviteljem sporočite BIC kodo za prejem eRačuna iz bančnega sistema.

ZZI/ bizBox BIC koda je:

BIZBSI2DICL