Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

Navodila

:

VSI_Koledarji

MIT navodila za uporabo programa Orkester
​​​

Skupni šifrant: Koledarji

V podjetju je obvezno vsako leto sprejeti delovni koledar, na katerem se določijo obvezni delovni dnevi, prazniki, delovne sobote, eventualni kolektivni dopusti. 
Delovnih koledarjev je lahko več, če imamo več tipov delavcev (režija, proizvodnja, večizmensko delo). Delovni koledar je tako osnova za koledar delavca.

 

Kreiranje delovnega koledarja

Na običajni način za vnos (hitra tipka F3) vnesemo šifro in naziv koledarja (Slika 1). Ker gre za delovni koledar, koledar nima nadrejenega koledarja. Koledar je določen za nedoločen čas. Iz leto v leto ga le urejamo preko desnega menija.

Za vsakega delavca posebej kreiramo svoj koledar (Slika 2), kateremu določimo nadrejeni delovni koledar. Koledar se bo kreiral samodejno ob vnosu delavca v kadrovsko evidenco.

VSI_Koledar_1.JPGVSI_Koledar_5.JPG

Slika 1 - vnos delovnega koledarja                                                                      Slika 2 - določimo koledar delavca z nadrejenim delovnim koledarjem

 

Nadaljujemo preko desnega menija

Uredi koledar: koledarju določimo vikende, praznike in delovne dni. Pomagamo si preko gumba Generiraj (slika 3), ki odpre okno za vpis vrste dneva na posamezni dan v tednu. Če že imamo generiran kakšen delovni koledar, lahko uporabimo gumb Kopiraj in vnose kopiramo iz enega v drug koledar.

 

VSI_Koledar_2.JPG

Slika 3 - prikaz generiranja letnega koledarja

Na koledar sedaj vpišemo le še izjeme. Z dvojnim klikom na želeni datum se ponudi vnosno okno (slika 4). Izberemo vrsto dneva in določimo daljše obdobje (npr. pri kolektivnem dopustu). Prepis obstoječih zapisov v koledarju izberemo, če gre za popravek že določenih dni.

 

VSI_Koledar_3.JPG 

Slika 4 - prikaz določitve določenega dneva v letu

 
Pregled sumarnega koledarja je smiseln pri podrejenih koledarjih, na katerega zapisujemo le izjeme glede na nadrejeni koledar katere ima individualni delavec.
 

Nivojski pregled koledarjev nam nudi pregled nivojev - nadrejenih in podrejenih koledarjev

VSI_Koledar_4.JPG

Slika 5 - nivojski pregled koledarjev

 

 

 

Skupni šifranti

 

Preberite še:

Vrste dni