Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

MIT Navodila

:

VSI_Funkcijske tipke

Funkcijske tipke

F1 - Pomoč

Funkcijska tipka F1 ali gumb hilfe.jpgodpreta pomoč do katere se dostopa z izbranim internetnim brskalnikom. Do pomoči se dostopa preko internetne povezave na naslovu http://navodila.mit-ing.si. Odpre se ustrezna stran pomoči, ki se nanaša na tisti del programa kjer se v trenutku proženja nahajamo.

 

F2 - Brisanje

Funkcijska tipka F2 ali gumb briš.jpg izvedeta brisanje izbranega dokumenta/podatka. Izvede se brisanje celotnega dokumenta ali pa samo pozicije dokumenta.

Ukaz izvedemo tako, da se postavimo na glavo dokumenta oz. pozicijo, ki jo želimo brisati, in pritisnemo F2. Ukaz je možno izvesti le, če to dopušča status dokumenta. Knjiženih dokumentov ni možno brisati.

  

F3 - Nov vnos

Funkcijska tipka F3 ali gumb nov.jpg dodata nov zapis dokumenta ali podatka. Odpre se okno za vnos novega dokumenta ali pozicije dokumenta. Enako funkcijo poženemo tudi s kombinacijo tipk CTRL+N na tipkovnici.

F4, CTRL+F - Iskanje

 

Funkcijska tipka F4 ali gumb išč.jpg sprožita iskanje želenega pojma v pregledu podatkov. Več o iskanju si lahko preberete TUKAJ. Enako funkcijo poženemo tudi z kombinacijo tipk CTRL+F na tipkovnici.

F5 - Tiskanje

Funkcijska tipka F5 ali gumbprint.jpgnatisneta izbrani dokument. Več o izpisih dokumentov si lahko preberete TUKAJ.

F7 - Korekture

Funkcijska tipka F7 ali gumb ofnen.jpg odpreta korekcije dokumenta/podatka. Odpre se glava oz. pozicija dokumenta, ki jo želimo spremeniti. Tipka je aktivna samo pri tistih statusih dokumentov, ki spremembe še dovoljujejo (npr. neknjižene fakture). Do iste funkcije pridemo tudi, če kliknemo na zavihek Korekture.

F9 - Pregled podrobnosti

Funkcijska tipka F9 ali zavihek Podrobnosti odpreta pregled podrobnosti dokumenta. Pokažejo se polja glave oz. pozicije dokumenta - odvisno kam smo se postavili z miško. Spremembe polj na zavihku Podrobnosti niso možne.

CTRL+S - Shranjevanje

Shranjevanje dokumenta ob vnosu ali popravljanju/dodajanju podatkov sprožimo tipko sprau.jpg ali s kombinacijo CTRL+S na tipkovnici.

Datumsko polje - znak + -

Prazno datumsko polje: znak + vpiše tekoči datum.
Polno datumsko polje: znak + povišuje datum. znak - zmanjšuje datum.

Priponke

Gumb priponka.jpg odpre pregled priponk izbranega dokumenta. Več o priponkah si lahko preberete TUKAJ.

Povezave

Gumb povezave.jpg odpre okno, kjer se vidijo podatki iz povezanih dokumentov. Opcija je dostopna tudi preko desnega menija.

Razlaga

Gumb arzlaga.jpg odpre okno, kjer se prikazujejo razlage polj na izbranem dokumentu. Opcija je dostopna tudi preko desnega menija.

Meni

Gumb splosno_ikona.JPGodpre enake funkcije kot so v opciji dodatnega menija.

Izračun novega datuma valute

ALT+F2 odpre modul, ki omogoča izračun novega datuma glede na vneseni datum + ali - število dni.

 

V primeru, da ikona ni aktivna, lahko pomeni, da v tem pregledu takšna akcija ni predvidena ali pa uporabnik nima pravice.
 
 

 

 

 

Na pregledu podatkov se v nekaterih paketih nahaja tudi ikona "Posnetek filtra" ki omogoča vpogled v izbrane pogoje pregleda.

posnetek 1.JPG

posnetek 2.JPG