Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

Navodila

:

OD_Odpravnine in jubilejne

MIT navodila za uporabo programa Orkester

Plače: Obračun odpravnin in jubilejnih nagrad

 

Vrsta izplačila

Pri obračunu odpravni ali jubilejnih nagrad ali drugih vrst izplačila moramo predvsem vedeti kakšna je obvezna šifra za REK obrazec. V kolikor je zahtevana drugačna šifra od že obstoječe je nujno določiti novo vrsto izplačila.

Nova vrsta izplačila bo potrebna tudi v premeru, da imamo drugačno zahtevo po obračunu dohodnine (po tabeli ali povprečna stopnja). Prav tako jo bomo določili kot novo vrsto izplačila, če so take naše potrebe in želimo odpravnino ali jubilejno nagrado voditi pod svojo oznako.

Nova vrsta izplačila posledično tudi pomeni, da bomo to vrsto izplačil obračunavali ločeno od obračuna plač.

 

Ključi - vrsta dela

Za vsako vrsto izplačila moramo določiti svoje ključe - vrsto dela. V kolikor je od izplačila potrebno obračunati prispevke in / ali dohodnino, bomo ključe določili kot bruto ključe, torej z nižjo številko kot je sam ključ za prikaz bruto ključa (običajno med 400 in 500). V primeru, da ne obračunavamo niti prispevkov niti dohodnine, gre za neto ključ in ključ določimo s številko nad številko ključa za prikaz Neto izplačila (običajno med 700 in 799).

 

Vnos ur in zneskov ter obračun

Ustrezna vrsta izplačila se izbere že pri vstopu v program. Torej, če smo za obračun jubilejnih nagrad ali odpravnin določili svojo vrsto izplačila, moramo izbrati to vrsto izplačila. Pri vnosu zneskov se bodo ponudili le ključi, ki so določeni za izbrano vrsto izplačila.

V skladu z določili kako se obračuna dohodnina se bo na obračunski maski ponudila rubrika za določitev mescev za obračun povprečne dohodnine. 

 

 

 

Preberite še:

Obračun plač

Vrste izplačil

Ključi - vrsta dela

Vstop v program

Obračun izplačila

 

Odpravnina primeri nastavitev.docxOdpravnina primeri nastavitev.docx

 

Razlog za obvezno določanje nove vrste izplačila je drugačna šifra za REK obrazec.