Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

Navodila

:

REK1_Plače

MIT navodila za uporabo programa Orkester
 

​Novosti iz naslova poročanja o izplačilih (REK1) po 1.1.2017

 

Na naših spletnih straneh ftp://www.mit-ing.si  je na voljo nov zagonski program za Plače z verzijo 9.04.0039  oziroma višjo.

V njem se nahaja novi REK-1 obrazec, ki je v veljavi od 22.12.2016 dalje.

Za pripravo REK-a po tem datumu morate imeti nameščeno izdajo 904-000 in zadnji zagonski program za plače.

V novem programu plač je v meniju Poročila/Posebna in elektronska poročila/Poročilo za DURS /desni meni 'Izvoz po 22.12.2016'

OPOZORILO:

S 01.01.2017 se spreminja tudi dohodninska lestvica.

 

Spremembo dohodninske lestvice naredite v meniju Datoteke/Dohodnina z vnosom dohodninskih lestvic, ki veljajo od 01.01.2017.

Možno  je tudi kopiranje  prej veljavne lestvice z desnim menijem 'Kopiranje iz preteklega obdobja' z novim datumom veljavnosti od 01.01.2017.

V tem primeru je potrebno kopiranim podatkom ustrezno popraviti zneske in dodati novo vmesni dohodninski razred.

 

Prosimo, da ste pozorni na številke verzij programa in prosite koordinatorja za zamenjavo, če so vaše številke nižje od navedenih.

Hkrati opozarjamo, da to zagotovo ne bo zadnja zamenjava zagonskih programov. Na e-DAVKIH se še lahko spremeni struktura datoteke ali pa naletimo na kontrole, ki se vršijo pri uvozu in jih še nismo uspeli vključiti. Take primere bomo sproti urejali z novimi zagonskimi programi, ki jih bomo nameščali na našem spletnem portalu.

V upanju, da bo tega čim manj, vas prosimo za razumevanje in potrpežljivost. Hkrati pa vas pozivamo, da se obračuna plač ali drugih izplačil lotite nekoliko prej. Če imate možnost, priporočamo tudi poskusno oddajo REK obrazca.