Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up
Sign In

Navodila

:

PLP_Plačila_prenos_Združi_izpis

MIT navodila za uporabo programa Orkester
​​

Plačilni promet - Obvestilo dobaviteljem s specifikacijo združenih plačilnih nalogov

 
Glede na to, da je partnerja pametno posredovati specifikacijo združenih plačil, lahko naredimo izpis s specifikacijo združenih postavk. 
Osnovni izpis je PLP_VIRZDR.
Z izdajo 910-000 je vspostavljena sistemska nastavitev (nivo uporabnika) XZDR_IZP, kamor lahko vpišemo izpis, ki se bo upošteval kot osnovni. 

Možnosti priprave obvestila so naslednje:

1. Samo izpis obvestila na tiskalnik (papir): v tem primeru uporabnik lahko izbere uporabniški izpi, če ima posebej pripravljenega.

PLP_ZBIRNO_OBVESTILO2.JPG


PLP_ZBIRNO_OBVESTILO3.JPG
Izpis deluje tako, da se specifikacija pripravi za vsakega partnerja na svoj list. Če smo za več partnerjev naredili združevanje, se izpis na predogled/tiskalnik izvede zaporedno (pod pogojem, da imamo s kljukico označene vse naloge na pregledu). Lahko pa z dodatnim menijem izberemo samo združene naloge:


PLP_ZBIRNO_OBVESTILO1.JPG

2. Izpis obvestila z opcijo Medij: E-mail (PDF): v tem primeru uporabnik lahko izbere uporabniški izpi, če ima posebej pripravljenega.

PLP_ZBIRNO_OBVESTILO4.JPG

3. Opcija Združevanje nalogov - obvestila po E-pošti: enaka funkcionalnost se nahaja tudi v ikoni PLP_ZBIRNO_OBVESTILO5.JPG

Pri tej možnosti program takoj, brez izbora maske Tiskanje, pripravi e-mail s PDF prilogo specifikacije. V tem primeru program vedno vzame osnovni izpis. Pogoj, da se pripravi mail je, da ima partner v šifrantu kontaktne osebe, vpisan mail kontakta in v polju Seznam paketov vpisan PLP. 

Če je združenih in označenih več nalogov, bo program pripravil toliko mailov (enega za drugim), kolikor je združenih (in oznalčenih) nalogov. 

PLP_ZBIRNO_OBVESTILO6.JPG


nazaj na navodila za Plačilni promet